MMFvideopagina1029384756 – Martial Mindfulness
Mindfulness is the goal of martial arts training and combat is a side effect.
mindfulness,mindful,martial,arts,martialmindfulness,krijgskunst,lex,opdam,MMF,bewustzijn,persoonlijke,ontwikkeling,oosters,westers,karate,okinawan,okinawa,systema,goju,ryu,gezondheid,lichaam,geest,labyrint,nijmegen,nederland,netherlands,dojo,groepstraining,privé,magazine,boek,do,karatedo,do,zelfverdediging,weerbaarheid,mentaal,fysiek,personal,beoefening,oefening,concentratie,snelheid,kracht,balans,acceptatie,loslaten,assertiviteit,ademhaling,focus,fitheid,scherpte,grenzen,vertrouwen,niet,oordelen,ontvankelijkheid,aandacht,effectiviteit,spiritualiteit,noodwendigheid,soft,hard,dojo,training,lessen,interview,masters,curriculum,kunst
16675
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16675,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

MMF videovoorbeelden

Op deze pagina tref je een aantal specifieke MMF oefeningen aan.  Deze voorbeelden dienen als kennismaking en geheugensteun voor beginnende participanten en geven inhoudelijk slechts een fractie van de MMF trainingen en het curriculum weer.

MMF KATA

 

Sanchin
Gekisai Dai ichi
Gekisai Dai ni
Saifuwa

 

Shisochin

 

Sansedu

 

Seenchin

 

 

 

Sesan
Sepai

 

 

 

 

 

 

Kududunfuwa
Supadinpe
Tenshiyo
Fukyu

MMF KUMITE

 

Uke waza drill

 

Gekisai dai ichi renzoku
Kakomi

 

 

 

Kote kitai

MMF OVERIG

 

Lichaamsconditionering

 

 

Systema stoten

 

MARTIALE KRACHT

 

Tai Chi

Taijiquan Grootmeester Chen Xiao Wang demonstreert het genereren en verzenden van energie door gebruik te maken van de biomechanica en te sturen vanuit de Dan Tian (Hara). Voorbeelden en uitleg van theorie en praktijk waarin je eerst leert hoe je je krachten binnen een trainingsframe kunt genereren om vervolgens het frame te overstijgen en de krachten natuurlijk in te zetten.

 

 

Grootmeester Chen Xiaowang is de 19e generatie Lineage Holder van Chen Family Taijiquan, afstammeling van de oprichter van Taijiquan, Chen Wangting en de kleinzoon van Chen Fa’ke.

Voor meer informatie over Sifu Chen Xiaowang volg deze link.

Kung Fu

Five Ancestors Fist kung fu Sifu Zhang Xiaofeng demonstreert kata waarbij de biomechanica zeer expressief tot uiting komt.

 


獅頭旺海峽兩岸武術交流--奇岩活動中心,大陸拳師 館長

Geplaatst door 簡芳源 op Maandag 7 maart 2016

十字炮捶

Geplaatst door 新武俠 (New Martial Hero) op Zaterdag 19 mei 2018

 

Voor meer informatie over Sifu Zhang Xiaofeng volg deze facebooklink.

Systema

Russische Systema instructeur Menamy Mitanes is een ervaren Judo, Brazilian Jiu-Jitsu en Jeet Kune Do leraar die in onderstaande korte interview enkele principes van Systema uitlegt over ademhaling, ontspanning, kinetische kracht en structuur. In relatie met bewegen en het generen van kracht wordt ook de link gelegd naar de fysieke, emotionele en spirituele componenten.

 

 

Voor meer informatie over Menamy Mitanes, volg deze link.